A személyzet részére a számla végösszegéhez 10%-os szervizdíjat számolunk fel.
Előételek | |
Tatár beefsteak, ha kérik, bekeverve is, friss zöldségekkel | 5500,- Ft |
Füstölt lazac tejszínes tormahabbal, pirítóssal | 3900,- Ft |
Bazsalikomos-paradicsomos mozzarella olivával | 2800,- Ft |
Kaviár citrommal, vajjal, finomra vágott hagymával | 3900,- Ft |
Olasz, levegőn szárított sonka sárgadinnyével | 3700,- Ft |
Vegyes magyaros ízelítő idény zöldségekkel, vajjal | 2800,- Ft |
Füstölt-főtt csülök mustárral, tormával | 3000,- Ft |
Levesek | |
Újházi tyúkhúsleves gazdagon – hússal, tésztával, zöldséggel, tálban tálalva | 1850,- Ft |
Húsleves házi májgombóccal, zöldséggel, csészében | 1450,- Ft |
Jókai bableves csülökkel, kolbásszal, csipetkével | 1950,- Ft |
Bográcsgulyás lobogó forrón ízesen | 1950,- Ft |
Napi krémleves krutonnal, sajttal | 1350,- Ft |
Hideg gyümölcsleves tejszínhabbal (ha jó idő van) | 1350,- Ft |
Gyermekeknek ajánljuk | |
Tengeri halfilé rántva, sült burgonyával, tartárral | 2600,-Ft |
Rántott csirkemell burgonyával, őszibarack kompóttal | 2800,-Ft |
Rántott sajt rizzsel, tartárral | 2600,-Ft |
Kímélő és húsmentes ételek | |
Tonhal saláta színes salátaágyon, különleges, ízes öntettel | 2700,- Ft |
Cézár saláta klasszikusan, speciális öntettel, csirkemellel, dióval | 3500,- Ft |
Grillezett füstölt sajt kevert salátával, pirított magvakkal | 3800,- Ft |
Gombafejek rántva, rizzsel, tartárral | 3600,- Ft |
Görög saláta, ahogy megismertük Hellászban | 2800,- Ft |
Camambert rántva, körítve, áfonyával vagy tatárral | 3800,- Ft |
Készételek | |
Szalontüdő zsemlegombóccal | 3900,- Ft |
Pacalpörkölt sós burgonyával | 4200,- Ft |
Borjúpaprikás galuskával | 4500,- Ft |
Kolozsvári töltött káposzta tejföllel, roston sertés karajjal, sült szalonnával | 4100,- Ft |
Frissensültek | |
Szárnyasok | |
Csirkemell roston, pestoval, friss kevert salátával, olívaolajos dressinggel | 5300,- Ft |
Roston sütött csirkemell, pirított gombával, reszelt sajttal Óvári módra, petrezselymes vajas burgonyával | 5300,- Ft |
Mézes-barackos csirkemell házi krokettel | 5300,- Ft |
Spenótos fetával töltött csirkemell rántva, sült burgonyával | 5400,- Ft |
Csirkemell sajttal-sonkával töltve Cordon Bleu módra, vegyes körettel | 5400,- Ft |
Ropogósra sütött kacsacombok tört burgonyával, almás-pezsgős párolt vöröskáposztával | 5900,-Ft |
Sült kacsa félbevágva, választható körettel | 5900,- Ft |
Hungarikumnak számító különlegesség – érett, hizlalt libamáj rántva vagy roston, körítve | 12900,- Ft |
Halételek | |
Halászlé variációk, ahogy nálunk készül, bográcsban tálalva | |
Szegedi pontyhalászlé | 3300,-Ft |
Harcsa halászlé, filézett | 3500,- Ft |
A halászlébe belsőség / ponytej | 800,-Ft |
Bodrogzugi halászlé (ponty, fogas, harcsa) | 3500,-Ft |
Pontypatkó rántva petrezselymes burgonyával | 5000,-Ft |
Tengeri halfilé (cápaharcsa) rántva hasábburgonyával | 5000,-Ft |
Fogasfilé roston sütve vagy rántva petrezselymes burgonyával | 6200,- Ft |
Fogas filé erdei gombás-fehérboros mártásban, házi krokettel | 6200,- Ft |
Harcsafilé roston sütve vagy rántva, petrezselymes burgonyával | 5900,- Ft |
Díjnyertes bakonyi harcsapaprikás, erdei gombákkal, sztrapacskával | 6200,- Ft |
Norvég lazac steak grillezett zöldségágyon tálalva | 6900,- Ft |
Pisztráng egészben, parmezánkéregben sütve, pirított zöldségekkel | 6000,- Ft |
Tartármártás | 800,- Ft |
Klasszikus Víg Kalmár specialitások | |
Hagymás rostélyos pácolva, ropogós hagymával, burgonyával | 6100,- Ft |
Pácolt-grillezett hátszín Udvarmester módon, körítve | 6000,- Ft |
350 grammos hátszín szép vastagon, sült zöldekkel | 7200,- Ft |
Vadasmarha vajpuhán, zsemlegombóccal | 5700,- Ft |
Óriás Bécsi szelet sertésszűzből, burgonyával | 5900,- Ft |
Borjúláb rántva, 44-es méret, petrezselymes burgonyával, tartárral | 6500,- Ft |
Ófalusi sertésszűzérmék (tejszínes gombamártás, libamáj roston) | 7400,- Ft |
Szűzérmék borsos-mustáros kéregben, steak burgonyával | 5900,- Ft |
Sertésflekken, ha kérik fokhagymával, sült szalonnával | 5700,- Ft |
Brassói aprópecsenye sertésszűzből, fűszeresen | 5900,- Ft |
Ördög tarisznyája sült burgonyával (pikáns – csípős csülökkel töltött sertésjava) | 5800,- Ft |
Bárány | |
Új-zélandi báránybordák roston, rozmaringgal és fokhagymával pácolva, karikaburgonyával | 9500,- Ft |
Új-zélandi báránybordák rántva, karikaburgonyával | 9500,- Ft |
Új-zélandi báránycomb csont nélkül, enyhén fűszeresen, karikaburgonyával | 6600,- Ft |
Birkapörkölt sztrapacskával | 5000,- Ft |
Bélszín | |
Bélszín steak “VÍG KALMÁR” módon (bacon, paradicsom, rásütött camembert) steak burgonyával | 8900,- Ft |
250 gr-os bélszín steak grillezett zöldséghalmon | 8600,- Ft |
Filet mignon (bélszín) tükörtöjással, vegyes körettel | 8600,- Ft |
A bélszíneket kívánság szerint sütjük angolosra, vagy közepesen (mediumra). | |
Vad ételek | |
Őzfilé “Rossini” módon (libamáj, gomba, vörösboros barnamártás) | 9200,- Ft |
Vadas szarvas vajpuhán, zsemlegombóccal | 6700,- Ft |
Tűzdelt szarvasfilé paradicsommal, vargányával, camembert-el besütve, áfonyával és steak burgonyával | 7500,- Ft |
Párolt vaddisznó szeletek Eszterházy módra, házi krokettel | 6400,-Ft |
Bőségtálak két személyre | |
„Víg Kalmár” bőségtál (2-2 db: natúr szelet, rántott csirkemell, sajttal-sonkával töltött sertésjava, rántott gomba, rántott sajt, rizs, sült burgonya) | 11900,-Ft |
Erdélyi fatányéros (2-2 db natúr borda, roston hátszín, csirkemell, kakastaréj, sült burgonya és házi vegyes savanyúság) | 11900,- Ft |
Szárnyastál (2-2 db rántott csirkemell, csirke Cordon Bleu, kacsacomb, roston csirkemell, rántott gomba, pecsenye libamáj rántva, burgonya, párolt káposzta, kompót) | 12600,-Ft |
Haltál (2-2 db fogasfilé roston, rántott harcsafilé, rántott ponty, Orly tengery halfilé, rizs, petrezselymes burgonya, tartár) | 11500,-Ft |
Sertés csülök ropogósra sütve Pékné módra, két személyre | 11500,- Ft |
Savanyúságok | |
Fejes saláta öntettel | 850,- Ft |
Paradicsomsaláta | 850,- Ft |
Uborkasaláta, ha szeretik tejfölösen, fokhagymásan is | 850,- Ft |
Káposztasaláta, reszelt sárgarépával ízesítve | 850,- Ft |
Saját készítésű csalamádé | 850,- Ft |
Házi eltevésű savanyúságok vegyesen (almapaprika, kisdinnye, cseresznyepaprika, uborka, pepperoni) | 850,- Ft |
Tavasztól – őszig kovászos uborka, ősztől – tavaszig cékla, tormásan, ízesen | 850,- Ft |
A fentiekből összeállított vegyes saláta | 850,- Ft |
Kevert saláta frissen, joghurtos-rokfortos öntettel | 1050,- Ft |
Desszertek – sajtok |
|
Gesztenyepüré | 1500,- Ft |
Gyümölcskehely, fagylalttal, tejszínhabbal | 1500,- Ft |
Somlói galuska | 1500,- Ft |
Gundel palacsinta, 2 db | 1600,- Ft |
Gundel palacsinta lángolva, 2 db | 2300,- Ft |
Palacsintákból töltünk más ízt is (túró, kakaó, lekvár, mák), 2 db | 1200,- Ft |
Hátszegi túrós palacsinta (gyümölcsös túróval, vanília öntettel) |
1600,- Ft |
Túros csusza tepertővel | 2400,- Ft |
Juhtúrós sztrapacska, ahogy ellestük a szlovákoktól | 2400,- Ft |
Szilvás vagy barackos gombóc prézlivel vagy mákkal | 1600,- Ft |
Sajttál vegyesen, zöldekkel, pirítóssal / fő | 1800,- Ft |
Mindig van itthon idény szerinti gyümölcs, vegyesen / fő | 1500,- Ft |
Eperszezonban hideg epres rétes | ___,- Ft |
A személyzet részére a számla végösszegéhez 10%-os szervizdíjat számolunk fel.