Víg Kalmár Étterem

Étlap


A személyzet részére a számla végösszegéhez 10%-os szervizdíjat számolunk fel.

Előételek

 
Tatár beefsteak, ha kérik, bekeverve is, friss zöldségekkel6900,- Ft
Füstölt lazac tejszínes tormahabbal, pirítóssal4100,- Ft
Bazsalikomos-paradicsomos mozzarella olivával3000,- Ft
Kaviár citrommal, vajjal, finomra vágott hagymával4100,- Ft
Olasz, levegőn szárított sonka sárgadinnyével4000,- Ft
Vegyes magyaros ízelítő idény zöldségekkel, vajjal3300,- Ft
Füstölt-főtt csülök mustárral, tormával3300,- Ft

Levesek

 
Újházi tyúkhúsleves gazdagon – hússal, tésztával, zöldséggel, tálban tálalva2250,- Ft
Húsleves házi májgombóccal, zöldséggel, csészében1900,- Ft
Jókai bableves csülökkel, kolbásszal, csipetkével, tálban2250,- Ft
Bográcsgulyás lobogó forrón ízesen, tálban2250,- Ft
Napi krémleves krutonnal, sajttal, csészében1800,- Ft
Hideg gyümölcsleves tejszínhabbal (ha jó idő van), csészében1800,- Ft

Gyermekeknek ajánljuk

 
Tengeri halfilé rántva, sült burgonyával, tartárral3000,-Ft
Rántott csirkemell burgonyával, őszibarack kompóttal3300,-Ft
Rántott sajt rizzsel, tartárral2900,-Ft

Kímélő és húsmentes ételek

 
Tonhal saláta színes salátaágyon, különleges, ízes öntettel3500,- Ft
Cézár saláta klasszikusan, speciális öntettel, csirkemellel, dióval3800,- Ft
Grillezett füstölt sajt kevert salátával, pirított magvakkal3900,- Ft
Gombafejek rántva, rizzsel, tartárral3900,- Ft
Görög saláta, ahogy megismertük Hellászban3200,- Ft
Camambert rántva, körítve, áfonyával vagy tatárral3900,- Ft

Készételek

 
Szalontüdő zsemlegombóccal3900,- Ft
Pacalpörkölt sós burgonyával4200,- Ft
Borjúpaprikás galuskával4500,- Ft
Kolozsvári töltött káposzta tejföllel, roston sertés karajjal, sült szalonnával4100,- Ft

Frissensültek

 

Szárnyasok

 
Csirkemell roston, pestoval, friss kevert salátával, olívaolajos dressinggel5800,- Ft
Roston sütött csirkemell, pirított gombával, reszelt sajttal Óvári módra, 
petrezselymes vajas burgonyával
5800,- Ft
Mézes-barackos csirkemell házi krokettel5800,- Ft
Spenótos fetával töltött csirkemell rántva, sült burgonyával6100,- Ft
Csirkemell sajttal-sonkával töltve Cordon Bleu módra, vegyes körettel6200,- Ft
Ropogósra sütött kacsacombok tört burgonyával, almás-pezsgős párolt lilakáposztával6600,-Ft
Sült kacsa félbevágva, tört burgonyával, almás-pezsgős párolt lilakáposztával6600,- Ft
Hungarikumnak számító különlegesség – érett, hizlalt libamáj rántva vagy roston, körítve13900,- Ft

Halételek

 
Halászlé variációk, ahogy nálunk készül, bográcsban tálalva 
Szegedi pontyhalászlé 3300,-Ft
Harcsa halászlé, filézett3500,- Ft
A halászlébe belsőség / ponytej800,-Ft
Bodrogzugi halászlé (ponty, fogas, harcsa)3500,-Ft
Pontypatkó rántva petrezselymes burgonyával5500,-Ft
Tengeri halfilé (cápaharcsa) rántva hasábburgonyával5300,-Ft
Fogasfilé roston sütve vagy rántva petrezselymes burgonyával6700,- Ft
Fogas filé erdei gombás-fehérboros mártásban, házi krokettel6800,- Ft
Harcsafilé roston sütve vagy rántva, petrezselymes burgonyával6200,- Ft
Díjnyertes bakonyi harcsapaprikás, erdei gombákkal, sztrapacskával6800,- Ft
Norvég lazac steak grillezett zöldségágyon tálalva6900,- Ft
Pisztráng egészben, parmezánkéregben sütve, pirított zöldségekkel6000,- Ft
Tartármártás800,- Ft

Klasszikus Víg Kalmár specialitások

 
Hagymás rostélyos pácolva, ropogós hagymával, burgonyával6990,- Ft
Pácolt-grillezett hátszín Udvarmester módon, körítve6900,- Ft
350 grammos hátszín szép vastagon, sült zöldekkel7900,- Ft
Vadasmarha vajpuhán, zsemlegombóccal6200,- Ft
Óriás Bécsi szelet sertésszűzből, burgonyával6600,- Ft
Borjúláb rántva, 44-es méret, petrezselymes burgonyával, tartárral6700,- Ft
Ófalusi sertésszűzérmék (tejszínes gombamártás, libamáj roston)7700,- Ft
Szűzérmék borsos-mustáros kéregben, steak burgonyával6500,- Ft
Sertésflekken, ha kérik fokhagymával, sült szalonnával6300,- Ft
Brassói aprópecsenye sertésszűzből, fűszeresen6500,- Ft
Ördög tarisznyája sült burgonyával (pikáns – csípős csülökkel töltött sertésjava)6500,- Ft

Bárány

 
Új-zélandi báránybordák roston, rozmaringgal és fokhagymával pácolva, karikaburgonyával9500,- Ft
Új-zélandi báránybordák rántva, karikaburgonyával9500,- Ft
Új-zélandi báránycomb csont nélkül, enyhén fűszeresen, karikaburgonyával6900,- Ft
Birkapörkölt sztrapacskával5200,- Ft

Bélszín

 
Bélszín steak “VÍG KALMÁR” módon (bacon, paradicsom, rásütött camembert) steak burgonyával9200,- Ft
250 gr-os bélszín steak grillezett zöldséghalmon8900,- Ft
Filet mignon (bélszín) tükörtöjással, vegyes körettel8900,- Ft
A bélszíneket kívánság szerint sütjük angolosra, vagy közepesen (mediumra). 

Vad ételek

 
Őzfilé “Rossini” módon (libamáj, gomba, vörösboros barnamártás)9200,- Ft
Vadas szarvas vajpuhán, zsemlegombóccal6950,- Ft
Tűzdelt szarvasfilé paradicsommal, vargányával, camembert-el besütve, áfonyával és steak burgonyával7800,- Ft
  

Bőségtálak két személyre

 
„Víg Kalmár” bőségtál
(2-2 db: natúr szelet, rántott csirkemell, sajttal-sonkával töltött sertésjava, rántott gomba, rántott sajt,
rizs, sült burgonya)
12500,-Ft
Erdélyi fatányéros (2-2 db natúr borda, roston hátszín, csirkemell, kakastaréj, sült burgonya és
házi vegyes savanyúság)
12500,- Ft
Szárnyastál (2-2 db rántott csirkemell, csirke Cordon Bleu, kacsacomb, roston csirkemell, rántott gomba,
pecsenye libamáj rántva, burgonya, párolt káposzta, kompót)
13200,-Ft
Haltál (2-2 db fogasfilé roston, rántott harcsafilé, rántott ponty, Orly tengery halfilé, rizs,
petrezselymes burgonya, tartár)
12500,-Ft
Sertés csülök ropogósra sütve Pékné módra, két személyre12500,- Ft

Savanyúságok

 
Fejes saláta öntettel950,- Ft
Paradicsomsaláta950,- Ft
Uborkasaláta, ha szeretik tejfölösen, fokhagymásan is950,- Ft
Káposztasaláta, reszelt sárgarépával ízesítve950,- Ft
Saját készítésű csalamádé950,- Ft
Házi eltevésű savanyúságok vegyesen
(almapaprika, kisdinnye, cseresznyepaprika, uborka, pepperoni)
950,- Ft
Tavasztól – őszig kovászos uborka,
ősztől – tavaszig cékla, tormásan, ízesen
950,- Ft
A fentiekből összeállított vegyes saláta950,- Ft
Kevert saláta frissen, joghurtos-rokfortos öntettel1250,- Ft

Desszertek – sajtok

 
Gesztenyepüré 1500,- Ft
Gyümölcskehely, fagylalttal, tejszínhabbal 1500,- Ft
Somlói galuska 1500,- Ft
Gundel  palacsinta, 2 db 1600,- Ft
Gundel palacsinta lángolva, 2 db 2300,- Ft
Palacsintákból töltünk más ízt is (túró, kakaó, lekvár, mák), 2 db 1200,- Ft
Hátszegi túrós palacsinta
(gyümölcsös túróval, vanília öntettel)
1500,- Ft
Túros csusza tepertővel 2400,- Ft
Juhtúrós sztrapacska, ahogy ellestük a szlovákoktól 2400,- Ft
Szilvás vagy barackos gombóc prézlivel vagy  mákkal 1600,- Ft
Sajttál vegyesen, zöldekkel, pirítóssal / fő 2200,- Ft
Mindig van itthon idény szerinti gyümölcs, vegyesen / fő 1500,- Ft
Eperszezonban hideg epres rétes 1600,- Ft

A személyzet részére a számla végösszegéhez 10%-os szervizdíjat számolunk fel.