Víg Kalmár Étterem

Étlap


A személyzet részére a számla végösszegéhez 10%-os szervizdíjat számolunk fel.

Előételek

Tatár beefsteak, ha kérik, bekeverve is, friss zöldségekkel 4500,- Ft
Füstölt lazac tejszínes tormahabbal, pirítóssal 3500,- Ft
Bazsalikomos-paradicsomos mozzarella olivával 2200,- Ft
Kaviár citrommal, vajjal, finomra vágott hagymával 3500,- Ft
Olasz, levegőn szárított sonka sárgadinnyével 3500,- Ft
Vegyes magyaros ízelítő idény zöldségekkel, vajjal 2500,- Ft
Füstölt-főtt csülök mustárral, tormával 2500,- Ft

Levesek

Újházi tyúkhúsleves gazdagon – hússal, tésztával, zöldséggel, tálban tálalva 1350,- Ft
Húsleves házi májgombóccal, zöldséggel 1350,- Ft
Jókai bableves csülökkel, kolbásszal, csipetkével 1450,- Ft
Bográcsgulyás lobogó forrón ízesen 1450,- Ft
Napi krémleves krutonnal, sajttal 1250,- Ft
Hideg gyümölcsleves tejszínhabbal (ha jó idő van) 1250,- Ft

Gyermekeknek ajánljuk

Tengeri halfilé rántva, sült burgonyával, tartárral 2000,-Ft
Rántott csirkemell burgonyával, őszibarack kompóttal 2100,-Ft
Rántott sajt rizzsel, tartárral 2100,-Ft

Kímélő és húsmentes ételek

 
Tonhal saláta színes salátaágyon, különleges, ízes öntettel2400,- Ft
Cézár saláta klasszikusan, speciális öntettel, csirkemellel, dióval3000,- Ft
Grillezett füstölt sajt kevert salátával, pirított magvakkal3000,- Ft
Gombafejek rántva, rizzsel, tartárral3000,- Ft
Görög saláta, ahogy megismertük Hellászban2600,- Ft
Camambert rántva, körítve, áfonyával vagy tatárral3000,- Ft

Készételek

 
Szalontüdő zsemlegombóccal3600,- Ft
Pacalpörkölt sós burgonyával3900,- Ft
Borjúpaprikás galuskával4400,- Ft
Kolozsvári töltött káposzta tejföllel, roston sertés karajjal, sült szalonnával3900,- Ft

Frissensültek

 

Szárnyasok

 
Csirkemell roston, pestoval, friss kevert salátával, öntettel4300,- Ft
Roston sütött csirkemell, pirított gombával, reszelt sajttal Óvári módra,
petrezselymes vajas burgonyával
4300,- Ft
Mézes-barackos csirkemell házi krokettel4300,- Ft
Spenótos fetával töltött csirkemell rántva, sült burgonyával4400,- Ft
Csirkemell sajttal-sonkával töltve Cordon Bleu módra, vegyes körettel4400,- Ft
Ropogósra sütött kacsacombok tört burgonyával, almás-pezsgős párolt vöröskáposztával4900,-Ft
Sült kacsa félbevágva, választható körettel4900,- Ft
Hungarikumnak számító különlegesség – érett, hizlalt libamáj rántva vagy roston, körítve11000,- Ft

Halételek

 
Halászlé variációk, ahogy nálunk készül, bográcsban tálalva 
Szegedi pontyhalászlé 2500,-Ft
Harcsa halászlé, filézett2800,- Ft
A halászlébe belsőség / ponytej800,-Ft
Bodrogzugi halászlé (ponty, fogas, harcsa)2800,-Ft
Pontypatkó rántva petrezselymes burgonyával3800,-Ft
Tengeri halfilé (cápaharcsa) rántva hasábburgonyával3800,-Ft
Fogasfilé roston sütve vagy rántva petrezselymes burgonyával4200,- Ft
Fogas filé erdei gombás-fehérboros mártásban, házi krokettel4400,- Ft
Harcsafilé roston sütve vagy rántva, petrezselymes burgonyával4000,- Ft
Díjnyertes bakonyi harcsapaprikás, erdei gombákkal, sztrapacskával4400,- Ft
Norvég lazac steak grillezett zöldségágyon tálalva5200,- Ft
Pisztráng egészben, parmezánkéregben sütve, pirított zöldségekkel4800,- Ft
Tartármártás750,- Ft

Klasszikus Víg Kalmár specialitások

 
Hagymás rostélyos pácolva, ropogós hagymával, burgonyával4800,- Ft
Pácolt-grillezett hátszín Udvarmester módon, körítve4800,- Ft
350 grammos hátszín szép vastagon, sült zöldekkel5600,- Ft
Vadasmarha vajpuhán, zsemlegombóccal4300,- Ft
Óriás Bécsi szelet sertésszűzből, burgonyával4600,- Ft
Borjúláb rántva, 44-es méret, petrezselymes burgonyával, tartárral4600,- Ft
Ófalusi sertésszűzérmék (tejszínes gombamártás, libamáj roston)5500,- Ft
Szűzérmék borsos-mustáros kéregben, steak burgonyával4500,- Ft
Sertésflekken, ha kérik fokhagymával, sült szalonnával4500,- Ft
Brassói aprópecsenye sertésszűzből, fűszeresen4600,- Ft
Ördög tarisznyája sült burgonyával (pikáns – csípős csülökkel töltött sertésjava)4500,- Ft

Bárány

 
Új-zélandi báránybordák roston, rozmaringgal és fokhagymával pácolva, karikaburgonyával8800,- Ft
Új-zélandi báránybordák rántva, karikaburgonyával8800,- Ft
Új-zélandi báránycomb csont nélkül, enyhén fűszeresen, karikaburgonyával5900,- Ft
Birkapörkölt sztrapacskával4000,- Ft

Bélszín

 
Bélszín steak “VÍG KALMÁR” módon (bacon, paradicsom, rásütött camembert) steak burgonyával7900,- Ft
250 gr-os bélszín steak grillezett zöldséghalmon7500,- Ft
Filet mignon (bélszín) tükörtöjással, vegyes körettel7600,- Ft
A bélszíneket kívánság szerint sütjük angolosra, vagy közepesen (mediumra). 

Vad ételek

 
Őzfilé “Rossini” módon (libamáj, gomba, vörösboros barnamártás)8200,- Ft
Vadas szarvas vajpuhán, zsemlegombóccal5700,- Ft
Tűzdelt szarvasfilé paradicsommal, vargányával, camembert-el besütve, áfonyával és steak burgonyával6400,- Ft
Párolt vaddisznó szeletek Eszterházy módra, házi krokettel5400,-Ft

Bőségtálak két személyre

 
„Víg Kalmár” bőségtál
(2-2 db: natúr szelet, rántott csirkemell, sajttal-sonkával töltött sertésjava, rántott gomba, rántott sajt,
rizs, sült burgonya)
8900,-Ft
Erdélyi fatányéros (2-2 db natúr borda, roston hátszín, csirkemell, kakastaréj, sült burgonya és
házi vegyes savanyúság)
8800,- Ft
Szárnyastál (2-2 db rántott csirkemell, csirke Cordon Bleu, kacsacomb, roston csirkemell, rántott gomba,
pecsenye libamáj rántva, burgonya, párolt káposzta, kompót)
9900,-Ft
Haltál (2-2 db fogasfilé roston, rántott harcsafilé, rántott ponty, Orly tengery halfilé, rizs,
petrezselymes burgonya, tartár)
8900,-Ft
Sertés csülök ropogósra sütve Pékné módra, két személyre8600,- Ft

Savanyúságok

 
Fejes saláta öntettel850,- Ft
Paradicsomsaláta850,- Ft
Uborkasaláta, ha szeretik tejfölösen, fokhagymásan is850,- Ft
Káposztasaláta, reszelt sárgarépával ízesítve850,- Ft
Saját készítésű csalamádé850,- Ft
Házi eltevésű savanyúságok vegyesen
(almapaprika, kisdinnye, cseresznyepaprika, uborka, pepperoni)
850,- Ft
Tavasztól – őszig kovászos uborka,
ősztől – tavaszig cékla, tormásan, ízesen
850,- Ft
A fentiekből összeállított vegyes saláta850,- Ft
Kevert saláta frissen, joghurtos-rokfortos öntettel1050,- Ft

Desszertek – sajtok

 
Gesztenyepüré1250,- Ft
Gyümölcskehely, fagylalttal, tejszínhabbal1250,- Ft
Somlói galuska1100,- Ft
Gundel  palacsinta, 2 db1350,- Ft
Gundel palacsinta lángolva, 2 db1950,- Ft
Palacsintákból töltünk más ízt is (túró, kakaó, lekvár, mák), 2 db1000,- Ft
Hátszegi túrós palacsinta
(gyümölcsös túróval, vanília öntettel)
1250,- Ft
Túros csusza tepertővel1950,- Ft
Juhtúrós sztrapacska, ahogy ellestük a szlovákoktól1950,- Ft
Szilvás vagy barackos gombóc prézlivel vagy  mákkal1350,- Ft
Sajttál vegyesen, zöldekkel, pirítóssal / fő1500,- Ft
Mindig van itthon idény szerinti gyümölcs, vegyesen / fő1500,- Ft
Eperszezonban hideg epres rétes1200,- Ft

A személyzet részére a számla végösszegéhez 10%-os szervizdíjat számolunk fel.